PŘEHLED Z KATALOGU VÝROBKŮ
Sekce krby MORSO
Dánský výrobce dokonalých kamen, krbů, grilů a kuchyňského náčiní. výrobky jsou té nejlepší kvality vyrobené z kvalitní litiny. Firma MORSO vznikla již v roce 1853 a od té doby se zabývá vývojem kamen. Základem skvělého řemeslného zpracování zůstává stále ruční práce.
Produkty firmy JOTUL
Jøtul patří k firmám s nejdelší historií výroby kamen, krbů a krbových vložek na světě. Vycházíme z toho nejlepšího z norské tradice v kombinaci s poctivým řemeslem, které nám už víc než 160 let pomáhá vítězit nad zimou. To je jedním z hlavních důvodů, proč se na Jøtul obracejí nejnáročnější zákazníci z celého světa.
Produkty firmy ROMOTOP
Kombinace čistých elegantních linek s přesně zpracovaným designem přitahuje i ty nejnáročnější zákazníky. Krbové kamny Romotop "design" kombinují funkci a umění krásného designu.
Rady a tipy
01
V krbových kamnech můžete topit prakticky všemi druhy dřeva
Rady jak používat krbová kamna ekonomicky a zároveň ohleduplně k životnímu prostředí
02
Tah v komíně vzniká rozdílem mezi vysokou teplotou v komíně a...
Jedním z nejdůležitějších předpokladů dobré funkce krbových kamen je komín.
03
Sklo u krbových kamen je zanesené sazemi.
Saze se na skle objevují pokud je spalovací teplota příliš nízká nebo při zatápění nebyla vytvořena...

NABÍDKA KAMEN A KOTLŮ LA NORDICA
Skupina La Nordica-Extraflame je skvělým příkladem toho, co je nejen na severovýchodě Itálie vítězným prvkem: vášeň a tvrdá práce. Inovace a neustálý výzkum výrobků, a to i v "tradičním" sektoru, odměnili průmyslovou skupinu výrazným nárůstem podílu na trhu. Společnost nyní vyváží své produkty do více jak 50 zemí po celém světě.

NABÍDKA KAMEN, GRILŮ A KRBŮ ADURO
Krbová kamna jsou navrhována předními dánskými designéry Torbenem Madsenem a Casperem Stormem, jejichž prvořadým úkolem je vytvořit moderní, účinná a ekologicky šetrná kamna za atraktivní cenu. Výsledkem je sortiment stylové linie krbových kamen, která jsou charakteristická minimalistickým designem s důrazem na funkčnost a jednoduché ovládání. Ovládání je zoptimalizováno a pro vás jako uživatele zjednodušeno "Aduro-tronic" regulátorem, který za vás reguluje přívod primárního přívodu vzduchu, který hrozí rizikem zvýšené spotřeby paliva způsobené neodborným ovládáním. Více informací v sekci o Aduro-tronic.

NABÍDKA KAMEN, GRILŮ A KRBŮ HETA
HETA je rodinná firma se sídlem v Lémvigu poblíž západního pobřeží Jutského poloostrova v Dánsku. Zde jsou krbová kamna HETA vyvinuta a vyráběna od nápadu až po hotový výrobek. Společnost Heta dnes prodává do 22 zemí světa.
V roce 1984 inicioval HETA spolupráci s L. Lange & Co., dánské slévárny v Svenborg založil Lars Lange, který stavěl na starých litinových kamen od roku 1850. Po několika letech se činnost HETA L. Lange & Co je. V roce 1989 vyvinula HETA první z řady moderních kamen na dřevo, která se dnes stala základem všech pecí HOTA. Společnost HETA dodává také zákazníkům nejen v Dánsku ale i celosvětově. Dodává také krbové vložky, hrnce, vodní nádrže, masové pece a nářadí pro zahradníky.


NABÍDKA KAMEN, GRILŮ A KRBŮ LEDA
LEDA Werk GmbH & Co KG s výrobou ve městě Leer je předním specialistou na technologie vytápění a průmyslového slévárenství. Se 170-ti zaměstnanci a řadou dodavatelů působí společnost LEDA nejen v Německu, ale i po celém světě. Zaměření produktů je hlavně na litinová krbová kamna. LEDA vyrábí a distribuuje nejen výrobky pod vlastním obchodním názvem LEDA, ale realizuje také velkou míru produkce pro německé i zahraniční společnosti. Každoročně vyrobí celkem 20.000 ks. Jednotlivé komponenty jsou vyráběny od ručního formování po plně automatické vysokotlaké lití pro sériovou výrobu.
GRILOVAT JAKO PROFÍK
S PROFI GRILEM JE TO HRAČKA
Kachna se salátem z červeného zelí
Kachnu potřeme olejem, osolíme, opepříme a umístíme na grilovací tác. Pečení kachny potrvá zhruba 2 - 21/2 hodiny, podle toho, kolik budeme přikládat dřeva. Dřevo přikládejte pouze k jedné straně a udržujte stálý oheň.
Občas kachnu i s tácem pootočíme a slijeme tuk. Během pečení kontrolujeme teplotu kachny uvnitř. Měla by být 75 °C.
Podáváme se salátem z červeného zelí a opečenými brambory.