Burger s rajčatovou tapenádou

Aktualizace: 22. lis 2018

Lehce opečené rozkrojené housky, potřeme tapenádou, položíme maso, přidáme okurkový salát, listy ledového salátu a trochu čerstvé petrželky.

Burger s rajčatovou tapenádou


2 housky na hamburger (můžeme upéct ze stejného těsta jako na pizzu)

Rajčatová tapenáda:

1 hrst sušených rajčat naložených v oleji

1 stroužek utřeného česneku

1 lžíce kaparů

1 ančovička

20 g parmazánu

lžíce olivového oleje

Všechny přísady smícháme dohromady.


Okurkový salát:

2 šalotky nakrájené na tenká kolečka

1/2 okurky nakrájené na tenké plátky

2 lžíce jablečného octa

1 lžíce hořčice

1 lžíce medu

sůl a pepř


Burger:

200 g libového mletého hovězího masa

1 plátek slaniny

50 g kvalitního čedaru

2 velké listy ledového salátu

svazek čerstvě nasekané petrželky

pepř, sůl


Příprava burgeru:

Smícháme maso s pepřem a solí a vytvarujeme dva burgery. Do každého uděláme uprostřed palcem prohlubeň, aby se příliš nevyboulil. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pávi osmažíme do zlatova. Slaninu vyjmeme  a na zbylém tuku osmažíme burgry. Na pánev vrátíme slaninu a roztavíme na ní čedar. Naneseme na burgery.

Lehce opečené rozkrojené housky, potřeme tapenádou, položíme maso, přidáme okurkový salát, listy ledového salátu a trochu čerstvé petrželky.

10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše