Grilovaný flank steak s pečenými brambory s lanýžovým máslem

Maso grilujeme při vysoké teplotě po obou stranách po dobu 3-4 minut. Hotové maso necháme 5 minut odpočinout v alobalu a poté nakrájíme na plátky. Brambory nařízneme a ochutíme lanýžovým máslem.

Grilovaný flank steak s  pečenými brambory s lanýžovým máslem


400 g flank steaku

1 snítka rozmarýnu

1 lžíce růžového pepře

1 stroužek utřeného česneku

Brambory:

2 pečené brambory

olivový olej

sůl, pepř

Lanýžové máslo:

100 g másla

1 lžička červené papriky

kůra z půlky chemicky neošetřeného citrónu

1 lžička lanýžového oleje

svazek tymiánu

Maso potřeme česnekem, poklademe rozmarýnem a necháme několik hodin odstát v chladničce. Brambory omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Zabalené v alobalu pečeme cca 45 minut.


Lanýžové máslo:

Máslo našleháme, ochutíme paprikou, citronovou kůrou, lanýžovým olejem a tymiánem.

Maso grilujeme při vysoké teplotě po obou stranách po dobu 3-4 minut. Hotové maso necháme 5 minut odpočinout v alobalu a poté nakrájíme na plátky. Brambory nařízneme a ochutíme lanýžovým máslem.

19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše